تکنولوژی کاربردهای باور نکردنی در زمینه های روانشناسی و درمان دارد. تکنولوژی واقعیت مجازی (Virtual Reality) به دلیل ماهیت خود ، توانایی حذف کاربران از دنیای واقعی و انتقال آن ها به مکان کاملا جدید را دارد. ساختار تکنولوژی VR واقعیت مجازی به گونه ای است که کاربر وقتی عینک را بر چشم می گذارد و وارد محیط شبیه سازی شده می شود مغز او این محیط را نه به عنوان محیط ساختگی بلکه به عنوان یک محیط واقعی تلق می کند و در نتیجه واکنش های مشابه واقعیت نسبت به محیط خواهد داشت. به عنوان نمونه وقتی فردی در محیط واقعیت مجازی (Virtual Reality) در یک فضای مرتفع مثلا بالای یک ساختمان بلند قرار می گیرد مغز فرد این ارتفاع را واقعی تشخیص داده و فرد دچار اضطراب می گردد. این ویژگی منحصر به فرد تکنولوژی واقعیت مجازی (Virtual Reality) که نشان دهنده اثرگذاری بالای آن بر مغز انسان است، منجر شده تا از آن در حوزه روان درمانی برای درمان انواع فوبیاها و بیماری های روان استفاده شود.
با استفاده از تکنولوژی واقعیت مجازی (Virtual Reality) انواع محیط ها و شرایط را می توان شبیه سازی کرد و افراد را در موقعیت ها و شرایط گوناگون قرار داد تا پروسه درمان را طی کنند. اختلالاتی که توسط این روش درمان میشوند شامل فوبیاهایی مانند ترس از پرواز، ترس از رانندگی، ترس از ارتفاع، ترس از صحبت در جمع، کلاستروفوبیا و اختلال استرس پس از سانحه به دلیل تصادف وسایل نقلیه و همچنین اختلالات اوتیسم، اختلال پارانویا ، و حتی مشکلات افسردگی مثل از دست دادن عزیزان میباشد. در روش درمانی واقعیت مجازی مدیریت استرس عمومی و مهارتهای حفظ آرامش برای اختلالات مرتبط با استرس به بیماران آموزش داده میشود. همچنین در طول پروسه درمان یک درمانگر جهت کنترل شرایط بیمار را همراهی و راهنمایی می کند.
پلتفرم هیپنوز که توسط شرکت رویای روشن بیداری طراحی شده است یک نرم افزار تخصصی درمان فوبیا با استفاده از تکنولوژی واقعیت مجازی (Virtual Reality) محسوب می گردد. این نرم افزار منحصر به فرد زیر نظر اساتید حوزه روان درمانی و مبتنی بر پروسه درمان فوبیا طراحی شده و بیمار با حضور در محیط و به صورت پلکانی و زیر نظر درمانگر پروسه درمان را طی می کند.